Kanapki „pizzowe”

Kanapki „pizzowe” Najpierw umieść 4 łyżki oleju i czosnek w małym rondelku. Mieszaj na średnim ogniu, aż czosnek będzie złoty, około 1 minutę. Teraz zdejmij patelnię z ognia i wymieszaj koncentrat pomidorowy. Wymieszaj z cukrem, oregano i 1 łyżeczką grubej soli. Z powrotem daj patelnię na ogień i gotuj, aż na pomidorach zaczną się rozprzestrzeniać …

Calzone z trzema rodzajami sera, pieczarkami i szpinakiem

Calzone z trzema rodzajami sera, pieczarkami i szpinakiem – pozniejsze przygotowanie Czas przygotowania tego pysznego calzone zajmuje 30 minut, zaś łączny czas przygotowania wynosi 48 minut. Najpierw rozgrzej piekarnik do 220 stopni Celsjusza. 1 łyżkę oleju daj na dużą, ciężką patelnią na średnim ogniu. Dodaj teraz pieczarki i nasiona kopru i smaż, aż pieczarki staną …