Pizza z grillowaną kiełbasą, figami i kozim serem – przygotowanie

Do przygotowania 4 porcji tej pysznej pizzy będziesz potrzebować następujących składników: 0,5 kilograma świeżego ciasta do pizzy, 5 łyżek dressingu granat-kminek, podzielonych, 1 szklanki grubo tartego fontina, świeżej rukoli. 2 kiełbasek z grilla, pokrojonych w plastry o grubości 0,8 cala, z grillowanymi producent pesto do makaronu kiełbaskami z figami i mieszaną zieleniną, 6 świeżych figi, pokrojonych na ćwiartki, 2 cienkich plasterków czerwonej cebuli, których pierścienie zostały oddzielone oraz 1 szklanki rozdrobnionego, miękkiego, świeżego sera koziego.

Czas przygotowania tej pysznej pizzy zajmuje 25 minut, zaś łączny czas przygotowania to 25 minut. Przygotuj grill (średni ogień). Zmniejsz ciasto o połowę i uformuj owale o średnicy 25 cm. Rozsmaruj górę trochę dressingiem. Grilluj pizzę, przypraw dół strony, aż się zarumieni na dole, czyli przez około 4 minuty. Odwróć pizzę na drugą stronę. Na górze umieść fontinę, rukolę, kiełbasę, figi i cebulę. Skrop więcej dressingiem. Zasłoń i grilluj dopóki fontina się nie stopi i pizza nie będzie ugotowana, czyli przez około 4 minuty. Na górze umieść kozi ser. Grilluj, aż ser kozi zmięknie, przez 1 minutę.