Pizza margherita z pomidorkami cherry

Do przygotowania 4 porcji tej pysznej pizzy będziesz potrzebował następujących składników: 1 400-gramowej tubki mrożonego ciasta do pizzy; 1 łyżki oliwy z oliwek pierwszego tłoczenia; 1 340-gramowej torebki pomidorków cherry, odszypułkowanych; 1 ząbka czosnku, sprasowanego; 1/2 łyżeczki nasion kopru, grubo kruszonego w plastikowej torbie; 1/4 łyżeczki suszonej zgniecionej papryki; 7 gramowej piłki świeżej mozzarelli w wodzie (ovoline), pokrojonej w kostkę; 113 gramów mozzarelli z pełnego mleka, pokrojonej w kostkę; 1/3 szklanki posiekanych świeżych liści bazylii i niewielkich liści do dekoracji.
Czas przygotowania tej pysznej potrawy to 30 minut, łączny czas jej przyrządzenia – 55 minut. Najpierw umieść stojak na górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej go do 220 stopni Celsjusza. Rozwałkuj ciasto na dużej ciężkiej blasze, pociągnij go do prostokąta o wymiarach 30x20 cm, szczyp bez darcia do zaklejenia. Teraz zagnij brzeg ciasto do krawędzi. Podgrzej dużą patelnię na dużym ogniu przez 2 minuty. Dodaj olej, a następnie pomidory, posyp solą i pieprzem. Smaż, aż pomidory będą zwęglone i zaczną się rozkładać, około 5 minut.
Przenieś do dużej miski. Wymieszaj w czosnku, koprze włoskim i kruszonej czerwonej papryce. Korzystając z widelca, zmiażdż pomidory w misce, pozostawiając duże kawałki nienaruszone. Przypraw miksturę solą i pieprzem. Wrzuć sery i posiekaną bazylię do średniej miski. Posyp mieszankę serową równomiernie na cieście, aż do krawędzi. Łyżką rozsmaruj mieszankę pomidorową, pozostawiając trochę odkrytego sera. Piecz pizzę, aż jej skorka stanie się chrupiąca i brązowa, czyli przez około 25-30 minut. Poluzuj pizzę metalową szpatułką i przesuń na płytę.
Udekoruj ją listkami.